Krämig champinjonsoppa

Jag har tyvärr ingen bild på denna soppan men det e nog lika bra det för den ser inte så aptitlig ut faktiskt.
Men den är supergod!
Jag gjorde den till påsbordet å serverade i små portioner i plastglas med en liten sked i.
Kan nog vara en perfekt förrätt!
Receptet är till 4port. (ca 14 små förrätter.)

450g champinjoner
1st gul lök
smör till stekning
5dl vatten
1st svampbuljong
5dl matlagningsgrädde
salt
peppar
1msk persilja


Börja med att lägga undan ca 5 champinjoner till garneringen.

Hacka resten av svampen och löken fint.
Bryn i en stor gryta och salta ev lite.
Häll i vatten, grädde och buljongtärningen.
Låt koka 10-15 minuter.

Mixa soppan med en stavmixer (är absolut enklast) eller i en matberedare.
Smaka av med salt å peppar.

Skiva upp champinjonerna som du la undan innan och stek dom med lite smör, salt och peppar.
Garnera soppan med dom stekta svamparna och hackad persilja.






Kardemumma och senapsfärs

Detta super goda recept har jag fått av min kära lilla mor.
Under gymnasiet va detta den rätt Julia och jag gjorde när vi verkligen ville lyxa till det.
Man liksom slutar aldrig äta av det fast man e jätte mätt.
Mmmm..och den känns rätt nyttig.


Hahaha ser ut som brunkål eller nåt...
Men det är mycket godare än det ser ut, jag lovar!!!
Bara fotografen som inte är så duktig ;)

1 hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
400 gram nötfärs (jag använder blandfärs)
6 dl strimlad vitkål
2 grovt rivna morötter
2 krm svartpeppar
2 krm malen kardemumma
1 msk senap
1 msk soja
1 buljongtärning + 2 dl vatten


Hacka, strimla och riv allt som skall göras.

Fräs "lökarna" och lägg i färsen och stek tills den är genomstekt och fått fin färg.

Sätt på riset.

Blanda i resten av alla ingridienserna och småkoka i ca 20 minuter. Smaka av om det är något du vill ha i mer av. Receptet är ju angivet med exakta mått men så lagar man ju sällan mat så kom fram till själv hur du vill ha smaken.

Servera med kokt ris. Svårare än så var det inte!

Tips!
Man kan även servera med något annat ris. Själv har jag bara testat vanligt och jyasmin och det var oxå jätte gott! Man borde väl kunna ha pressad potatis om man vill...eller bara äta det med lite bröd till. Lite som chili con carne.
Blir ju självklart lika gott med vegefärs!



Brownies

För några dagar sen fick jag för mig att min älskling skulle nog bli glad av lite choklad.
Mina kladdkakemuffins kan vi ju redan så jag testade nåt nytt.
Hittade ett recept på tasteline.com men hade inte alla ingridienser så jag gjorde om receptet lite.
Här är mitt recept!

100 gram smör
100 gram 70% choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Börja med att smälta smöret och chokladen på svag värme i en kastrull på spisen. Ställ undan så chokladsmöret får svalna lite.

Vispa ägg, socker, mjöl och bakpulver. Häll i chokladsmöret och rör till en jämn smet.

Klä en form med bakplåtspapper. (I orginalreceptet står det 20x30cm.) Jag tog en form som är ca 19x25cm
och det blev 12 lagom stora bitar. Bred ut smeten i den formen du valt och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 175 grader.

Har tyvärr ingen bild på dessa. Jag la dom i frysen men där låg dom inte många dagar vill jag lova!

Tips!
Har dock inte testat detta själv men ni kommer säker tänka samma sak som jag gjorde när jag först smakade dom...den här chokladkakan skulle kunna bli en jäkligt god botten till en tårta! Yamo! Måste jag bara testa nån gång...kanske med nån god fruktmouse emellan eller nåt...hmm tåls att tänka på...

Kyckling-pastasås

Den här pasta såsen är såååååå god!
Vi fick den hos min samos mamma första gången.
Hon hade hittat receptet på www.arla.se där den heter Italiensk kycklingpasta.
Men jag kan ju aldrig låte ett recept vara så här kommer min variant.
Receptet är till 4 portioner.



2  stora kycklingfileèr
2  st matlagningsgrädde (jag tar oftast 1-1 1/2 och spär ut med vatten)
8-10  soltorkade tomater
1-2  vitlöksklyftor
150g  färsk spenat (hade inte i det denna gången, hade ingen hemma)
salt
svartpeppar
olja till wookning av kycklingen
valfri pasta att servera till (jag tycker bandspagetti är godast)


Börja med att strimla kycklingen fint. Salta och peppra och wooka den i olja tills den är genomstekt.


Sätt på vattnet till pastan och koka den under tiden du gör klart pastasåsen.

Häll matlagningsgrädden i en gryta. Klipp i tomaterna i lagom stora strimlor och pressa i vitlöken.
Låt koka upp.


Smaka av och se om du behöver salta och peppra lite till.
Det är här du lägger i spenaten. Den ska inte koka med så länge utan bara "skrumpna" ihop lite.

Mmmm...jag åt detta igår och till rester idag och jag blir ändå sugen på det nu när jag skriver receptet.
Ni kommer älska denna rätt!!!

Tips!
Min sambo brukar lägga i några oliver på sin tallrik (eftersom jag inte gillar dom åker dom inte i från början).
Har även en kompis som hade haft i det och tyckte det va kanongott!
Så gillar ni oliver tycker jag absolut att ni ska testa!


Kladdkakemuffins

Dessa kladdkakemuffinsarna är nog mina absoluta favvosar!
Dom är absolut godast om dom förvaras i frysen och tas upp alldeles innan man ska fika.

2  ägg
3dl  socker
1msk  vaniljsocker
5 1/2msk  kakao
2 1/2dl  mjöl
1krm  bakpulver
125g  smör


Börja med att smälta smöret och ställ det vid sidan, det ska i sist!

Vispa ihop ägg och socker väldigt lätt. Rör mest ihop det.

Tillsätt vaniljsocker, kakao, mjöl och bakpulver i äggsmeten.
Det blir väldigt tjockt så det är lite svår-rört men nu häller du i det smälta smöret och då blir det en jämnare smet. Men den ska fortfarande vara tjock.

Fyll ca.16st alluminiumformar ungefär 3/4 fulla. Det brukar vara ungefär en stor vanlig matsked.

Grädda dom i mitten av ugnen i 180 grader i ca. 12 minuter.

Tips!
Dom sista minuterna kan man lägga på några mini-marsmallows och låta dom smälta.
Kan oxå vara gott att servera dom utan formen på ett fat med lite glass eller vispad grädde till. Kanske lite fruktsallad...ja, eller så äter man dom bara rakt av!
Och som sagt, lägg dom i frysen så blir dom oftast sådär sega å goda!
Yamo!

Äntligen!

Då var det äntligen dax för första receptet att få komma in här!
Hoppas ni kommer gilla mina recept,
testa dom själva och lämna gärna ett litet medelande om vad ni tyckte om det!
Smaklig måltid!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0