Kyckling-pastasås

Den här pasta såsen är såååååå god!
Vi fick den hos min samos mamma första gången.
Hon hade hittat receptet på www.arla.se där den heter Italiensk kycklingpasta.
Men jag kan ju aldrig låte ett recept vara så här kommer min variant.
Receptet är till 4 portioner.



2  stora kycklingfileèr
2  st matlagningsgrädde (jag tar oftast 1-1 1/2 och spär ut med vatten)
8-10  soltorkade tomater
1-2  vitlöksklyftor
150g  färsk spenat (hade inte i det denna gången, hade ingen hemma)
salt
svartpeppar
olja till wookning av kycklingen
valfri pasta att servera till (jag tycker bandspagetti är godast)


Börja med att strimla kycklingen fint. Salta och peppra och wooka den i olja tills den är genomstekt.


Sätt på vattnet till pastan och koka den under tiden du gör klart pastasåsen.

Häll matlagningsgrädden i en gryta. Klipp i tomaterna i lagom stora strimlor och pressa i vitlöken.
Låt koka upp.


Smaka av och se om du behöver salta och peppra lite till.
Det är här du lägger i spenaten. Den ska inte koka med så länge utan bara "skrumpna" ihop lite.

Mmmm...jag åt detta igår och till rester idag och jag blir ändå sugen på det nu när jag skriver receptet.
Ni kommer älska denna rätt!!!

Tips!
Min sambo brukar lägga i några oliver på sin tallrik (eftersom jag inte gillar dom åker dom inte i från början).
Har även en kompis som hade haft i det och tyckte det va kanongott!
Så gillar ni oliver tycker jag absolut att ni ska testa!


Kommentarer
Postat av: Linda

Vad kul att du kommit igång med din receptblogg!!



Detta recept är ju gudomligt gott!!

Har gjort det några gånger efter ni bjöd oss på det.

Smarrigt värre!!!



Kram

2010-02-20 @ 18:48:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0