Brownies
För några dagar sen fick jag för mig att min älskling skulle nog bli glad av lite choklad.
Mina kladdkakemuffins kan vi ju redan så jag testade nåt nytt.
Hittade ett recept på tasteline.com men hade inte alla ingridienser så jag gjorde om receptet lite.
Här är mitt recept!
100 gram smör
100 gram 70% choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Börja med att smälta smöret och chokladen på svag värme i en kastrull på spisen. Ställ undan så chokladsmöret får svalna lite.
Vispa ägg, socker, mjöl och bakpulver. Häll i chokladsmöret och rör till en jämn smet.
Klä en form med bakplåtspapper. (I orginalreceptet står det 20x30cm.) Jag tog en form som är ca 19x25cm
och det blev 12 lagom stora bitar. Bred ut smeten i den formen du valt och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 175 grader.
Har tyvärr ingen bild på dessa. Jag la dom i frysen men där låg dom inte många dagar vill jag lova!
Tips!
Har dock inte testat detta själv men ni kommer säker tänka samma sak som jag gjorde när jag först smakade dom...den här chokladkakan skulle kunna bli en jäkligt god botten till en tårta! Yamo! Måste jag bara testa nån gång...kanske med nån god fruktmouse emellan eller nåt...hmm tåls att tänka på...
Mina kladdkakemuffins kan vi ju redan så jag testade nåt nytt.
Hittade ett recept på tasteline.com men hade inte alla ingridienser så jag gjorde om receptet lite.
Här är mitt recept!
100 gram smör
100 gram 70% choklad
2 ägg
1 dl strösocker
1/2 dl brunt farinsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Börja med att smälta smöret och chokladen på svag värme i en kastrull på spisen. Ställ undan så chokladsmöret får svalna lite.
Vispa ägg, socker, mjöl och bakpulver. Häll i chokladsmöret och rör till en jämn smet.
Klä en form med bakplåtspapper. (I orginalreceptet står det 20x30cm.) Jag tog en form som är ca 19x25cm
och det blev 12 lagom stora bitar. Bred ut smeten i den formen du valt och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter i 175 grader.
Har tyvärr ingen bild på dessa. Jag la dom i frysen men där låg dom inte många dagar vill jag lova!
Tips!
Har dock inte testat detta själv men ni kommer säker tänka samma sak som jag gjorde när jag först smakade dom...den här chokladkakan skulle kunna bli en jäkligt god botten till en tårta! Yamo! Måste jag bara testa nån gång...kanske med nån god fruktmouse emellan eller nåt...hmm tåls att tänka på...
Kommentarer
Trackback