Kardemumma och senapsfärs
Detta super goda recept har jag fått av min kära lilla mor.
Under gymnasiet va detta den rätt Julia och jag gjorde när vi verkligen ville lyxa till det.
Man liksom slutar aldrig äta av det fast man e jätte mätt.
Mmmm..och den känns rätt nyttig.

Hahaha ser ut som brunkål eller nåt...
Men det är mycket godare än det ser ut, jag lovar!!!
Bara fotografen som inte är så duktig ;)
1 hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
400 gram nötfärs (jag använder blandfärs)
6 dl strimlad vitkål
2 grovt rivna morötter
2 krm svartpeppar
2 krm malen kardemumma
1 msk senap
1 msk soja
1 buljongtärning + 2 dl vatten
Hacka, strimla och riv allt som skall göras.
Fräs "lökarna" och lägg i färsen och stek tills den är genomstekt och fått fin färg.
Sätt på riset.
Blanda i resten av alla ingridienserna och småkoka i ca 20 minuter. Smaka av om det är något du vill ha i mer av. Receptet är ju angivet med exakta mått men så lagar man ju sällan mat så kom fram till själv hur du vill ha smaken.
Servera med kokt ris. Svårare än så var det inte!
Tips!
Man kan även servera med något annat ris. Själv har jag bara testat vanligt och jyasmin och det var oxå jätte gott! Man borde väl kunna ha pressad potatis om man vill...eller bara äta det med lite bröd till. Lite som chili con carne.
Blir ju självklart lika gott med vegefärs!
Under gymnasiet va detta den rätt Julia och jag gjorde när vi verkligen ville lyxa till det.
Man liksom slutar aldrig äta av det fast man e jätte mätt.
Mmmm..och den känns rätt nyttig.

Hahaha ser ut som brunkål eller nåt...
Men det är mycket godare än det ser ut, jag lovar!!!
Bara fotografen som inte är så duktig ;)
1 hackad lök
2 pressade vitlöksklyftor
400 gram nötfärs (jag använder blandfärs)
6 dl strimlad vitkål
2 grovt rivna morötter
2 krm svartpeppar
2 krm malen kardemumma
1 msk senap
1 msk soja
1 buljongtärning + 2 dl vatten
Hacka, strimla och riv allt som skall göras.
Fräs "lökarna" och lägg i färsen och stek tills den är genomstekt och fått fin färg.
Sätt på riset.
Blanda i resten av alla ingridienserna och småkoka i ca 20 minuter. Smaka av om det är något du vill ha i mer av. Receptet är ju angivet med exakta mått men så lagar man ju sällan mat så kom fram till själv hur du vill ha smaken.
Servera med kokt ris. Svårare än så var det inte!
Tips!
Man kan även servera med något annat ris. Själv har jag bara testat vanligt och jyasmin och det var oxå jätte gott! Man borde väl kunna ha pressad potatis om man vill...eller bara äta det med lite bröd till. Lite som chili con carne.
Blir ju självklart lika gott med vegefärs!
Kommentarer
Postat av: Linda
Åh, var det denna rätt som du bjöd på när vi hade tjejkväll? Den var ju supergod!
Kram
Postat av: Sandra
Ja, det e samma. Så du som ätit det kan ju intyga att det smakar bättre än det ser ut ;)
Haha..bilden e verkligen usel!
Kram kram
Postat av: Mamma Helen
Jag kan också intyga att det är jättegott. Men brunkål är ju en av mina favoriter på jul också.
Kram
Trackback