Kyckling-pastasås
Den här pasta såsen är såååååå god!
Vi fick den hos min samos mamma första gången.
Hon hade hittat receptet på www.arla.se där den heter Italiensk kycklingpasta.
Men jag kan ju aldrig låte ett recept vara så här kommer min variant.
Receptet är till 4 portioner.
2 stora kycklingfileèr
2 st matlagningsgrädde (jag tar oftast 1-1 1/2 och spär ut med vatten)
8-10 soltorkade tomater
1-2 vitlöksklyftor
150g färsk spenat (hade inte i det denna gången, hade ingen hemma)
salt
svartpeppar
olja till wookning av kycklingen
valfri pasta att servera till (jag tycker bandspagetti är godast)
Börja med att strimla kycklingen fint. Salta och peppra och wooka den i olja tills den är genomstekt.
Sätt på vattnet till pastan och koka den under tiden du gör klart pastasåsen.
Häll matlagningsgrädden i en gryta. Klipp i tomaterna i lagom stora strimlor och pressa i vitlöken.
Låt koka upp.
Smaka av och se om du behöver salta och peppra lite till.
Det är här du lägger i spenaten. Den ska inte koka med så länge utan bara "skrumpna" ihop lite.
Mmmm...jag åt detta igår och till rester idag och jag blir ändå sugen på det nu när jag skriver receptet.
Ni kommer älska denna rätt!!!
Tips!
Min sambo brukar lägga i några oliver på sin tallrik (eftersom jag inte gillar dom åker dom inte i från början).
Har även en kompis som hade haft i det och tyckte det va kanongott!
Så gillar ni oliver tycker jag absolut att ni ska testa!
Kladdkakemuffins
Dom är absolut godast om dom förvaras i frysen och tas upp alldeles innan man ska fika.
2 ägg
3dl socker
1msk vaniljsocker
5 1/2msk kakao
2 1/2dl mjöl
1krm bakpulver
125g smör
Börja med att smälta smöret och ställ det vid sidan, det ska i sist!
Vispa ihop ägg och socker väldigt lätt. Rör mest ihop det.
Tillsätt vaniljsocker, kakao, mjöl och bakpulver i äggsmeten.
Det blir väldigt tjockt så det är lite svår-rört men nu häller du i det smälta smöret och då blir det en jämnare smet. Men den ska fortfarande vara tjock.
Fyll ca.16st alluminiumformar ungefär 3/4 fulla. Det brukar vara ungefär en stor vanlig matsked.
Grädda dom i mitten av ugnen i 180 grader i ca. 12 minuter.
Tips!
Dom sista minuterna kan man lägga på några mini-marsmallows och låta dom smälta.
Kan oxå vara gott att servera dom utan formen på ett fat med lite glass eller vispad grädde till. Kanske lite fruktsallad...ja, eller så äter man dom bara rakt av!
Och som sagt, lägg dom i frysen så blir dom oftast sådär sega å goda!
Yamo!
Äntligen!
Då var det äntligen dax för första receptet att få komma in här!
Hoppas ni kommer gilla mina recept,
testa dom själva och lämna gärna ett litet medelande om vad ni tyckte om det!
Smaklig måltid!